четверг, 13 сентября 2012 г.

Зміна запису

Завдання 5: доповніть своє перше повідомлення малюнком
Інколи бувають випадки, що ви опублікували запис, а потім побачили в ньому помилки або ви хочете його трохи змінити. В будь-який момент при роботі з блогами ви можете змінювати свої записи.
Крок 1. Перейдіть за посиланням «Настройки» (або "Панель інструментів", або "Нова публікація" - в залежності від вибраного шаблону блогу), у верхній частині вікна.
Treningblogrik201120125.JPG
Крок 2. Після цього ви опинитесь на сторінці налаштувань блогу, перейдіть на вкладку "Надсилання дописів" ("Отправка", якщо рос.інтерфейс). В даному розділі можна побачити декілька вкладок: Нова публікація, Редагувати дописи, Редагувати сторінки та Ведення коментарів. З вкладкою "Нова публікація" ви вже знайомі, в ній ви створювали свої записи.
Treningblogrik201120126.JPG
Крок 3. Розглянемо тепер вкладку "Редагувати дописи" (Изменить сообщение). Перейдіть на цю вкладку, натиснувши на відповідне посилання. В цій вкладці ви можете побачити свій перший запис, якій ви опублікували. Зверніть увагу, що біля заголовку запису знаходяться два посилання "Редагувати" та "Переглянути".
RegistraciaBlogspotDovidka8.jpg
Розглянемо ці можливості:
  • Для цього поставте прапорець біля свого першого запису - привітання та перейдіть за посиланням "Переглянути". Після цього відкриється нова вкладка (вікно) браузера, в якій ви побачите сторінку блогу з вибраним записом. Тобто, за допомогою посилання "Переглянути" ви можете переглядати свої записи.
Закрийте дану вкладку (вікно) браузера та поверніться на попередню вкладку (вікно).
  • Тепер перейдіть за посиланням "Редагувати". Відкриється вкладка "Нова публікація" в якій ви побачите текст свого запису.
Крок 4. Тепер спробуйте завантажити малюнок до свого повідомлення. Для цього:
  • згорніть всі відкриті вікна на комп'ютері
  • знайдіть на невеличкий малюнок, якій би ви хотіли завантажити, запам'ятайте місце його розташування на комп'ютері
  • перейдіть знову до свого блогу (зараз ви повинні бути на сторінці редагування свого першого повідомлення)
  • поставте курсор в те місце в повідомленні, куди ви хочете вставити своє майбутнє зображення
  • на панелі інструментів знайдіть кнопку для завантаження малюнків та натисніть на нього
Treningblogrik201120127.JPG
  • в новому вікні спочатку необхідно вказати:
  1. розмір зображення (в якому вигляді він буде відображений у повідомлення): маленький, середній, великий
  2. формат зображення (з якого боку зображення буде відображене у повідомленні): з лівого краю, по центру, з правого краю
  • далі необхідно натиснути кнопку "Обзор" та знайти місце на комп'ютері де зберігається малюнок, після цього натисніть кнопку "Открыть"
Treningblogrik201120128.JPG
  • тепер необхідно натиснути кнопку "Завантажити зображення"
  • почекати поки відбувається процес завантаження зображення
  • коли з'явиться вікно з повідомленням "Ваше зображення додане" натисніть кнопку "Готово"
Treningblogrik20112019.JPG
Крок 5. Після зміни запису необхідно натиснути кнопку "Опублікувати допис". Автоматично цей запис буде змінено і на сторінці блогу.
Крок 6. Після опублікування допису вам запропонують переглянути повідомлення, або знову його редагувати, або створити новий. Виберіть варіант - "Переглянути допис".
Крок 7. Перегляньте повідомлення, та змініть його за потребою. Після цього перейдіть до головної сторінки блогу (див.попередні кроки)

Комментариев нет:

Отправить комментарий