четверг, 13 сентября 2012 г.

Структура блогів

Структура блога фактична схожа в усіх блогах. На початку сторінки розміщена назва блогу, справа або зліва (або і справа і зліва) - невелички гаджети (маленьки блоки з інформацією). В другій частині знаходиться основна інформаційна частина, яка складається з записів автора. В сучасних блогах є можливість створювати статистичні сторінки, але є одна основна (динамічна сторінка).
Cтруктура блогу
Зверніть увагу, що у блозі прийнятий зворотний порядок розміщення записів. Найсвіжіші записи публікуються зверху.
Знизу, після запису розташований інформаційний рядок, в якому можна побачити логін блогера, який розмістив запис (один блог може мати декілька блогерів), час, коли воно було опубліковано, та розділ з коментарями. Коментарі можна писати на будь-який запис, якщо автор блогу це дозволив.
Treningrik20112012blog1.jpg
Кожний запис, опублікований на блозі, має свою URL-адресу, за якою можна звернутися до запису.
Автори декількох блогів часто можуть об'єднуються в соціальну мережу, відстежувати записи один одного, залишають відгуки та нотатки на полях чужих щоденників. Таку соціальну мережу блогів називають блогосферой. Дуже відомой блогосферой є сервіс Blogger (http://www.blogger.com). Blogger був створений компанією Pyra Labs у 1999 році, якою зараз володіє Google.

Комментариев нет:

Отправить комментарий