четверг, 13 сентября 2012 г.

Про блоги

Чи вели ви в дитинстві щоденник або створювали зошити з віршами та піснями? А чи знаєте ви, що зараз є можливість створювати такі щоденники в мережі Інтернет та ділитися своїми думками, написаними віршами тощо з друзями, знайомими з усього світу. На сьогоднішній день мати "віртуальний щоденник" дуже модно. Навіть президент Росії та президент України мають свої блоги.
Блог – це сервіс Інтернет, який дозволяє користувачу вести записи з будь-якої теми на спеціально створеній веб-сторінці. Як правило, це особисті записи, що нагадують щоденник, тому його називають «віртуальний щоденник» або «мережний щоденник». В щоденнику можно писати події життя чи зробити блог зі своїми віршами, а можливо користувач пише цікаві оповідання, з якими бажає познайомити інших користувачів. Тобто писати в блогах можна будь-що.
Блог використовується як середовище для записів подій власного, навчального, ділового, творчого або особистого життя. Блог можна вести тільки для себе, а можна для друзів тощо. Багато хто вважає, що така форма спілкування більш зручна, ніж розсилання масових повідомлень по електронній пошті.
Термін блог був введений в 1997 році Джоном Баргером. А 31 серпня відзначається День Блогу. Цього дня кожен користувач публікує у себе посилання на 5 інших блогів відмінних за тематикою. Вперше свято відзначалося в 2005 році. Як йдеться на офіційному сайті організаторів, «блогери обов'язково повинні мати хоча б один день, який можна було б присвятити знайомству зі своїми колегами з різних країн і з різними інтересами».
Людину, яка веде блог, називають блогером. Вона може управляти доступом до своїх записів: робити їх відкритими для всіх або відкривати доступ тільки своїм друзям або робити тільки приватний доступ. Відвідувачі блогу можуть писати коментарі на записи автора блогу, але вони не можуть редагувати, створювати або видаляти записи на чужому блозі.
Історія виникнення блогів в Інтернет-просторі почалася ще в минулому столітті. У 1994 році, американець Джастін Холл, а може Дейв Вайнер, завів перший Інтернет щоденник. Хто з них двох зробив це першим сказати вже не можливо. Саме тому можна знайти дані, в яких першовідкривачем блогів згаданий або один, або інший.

Комментариев нет:

Отправить комментарий